Inici / Notícies
NOTíCIES

Les persones formades en humanitats no solament són més productives, també més felices

Danilo PetranovichLes humanitats faciliten un millor desenvolupament professional i vital. Aquesta va ser la principal conclusió de la conferència oferida en ADEIT per Danilo Petranovich, director del Abigail Adams Institute (AAI), a Cambridge, Massachusetts, i tutor en la Kirkland House d’Harvard University.

Petranovich, llicenciat per Harvard i doctor en Ciències Polítiques per la Universitat de Yale, es va declarar «convençut» de la importància de les humanitats en la formació de les persones en general i, especialment, en la d’estudiants universitaris i la de líders empresarials. «És imprescindible recuperar als clàssics, els grans llibres de Cervantes, Shakespeare, etc. i als grans filòsofs i pensadors».

L’expert en ètica de les organitzacions assegura que formar-se en humanitats, és a dir, en literatura, història, filosofia, llengua, música, etc., permet entendre millor qui som, donar resposta a les grans preguntes vitals i afrontar amb èxit el desenvolupament professional. «La nostra missió és obrir la ment dels joves a aquests conceptes», va assegurar.

En aquest sentit, ha subratllat la necessitat d’incrementar la formació en humanitats en les universitats de referència estatunidenques. «Comptem amb estudiants amb impressionants resultats, amb professors top en els seus diferents camps, amb premis nobels entre els nostres docents, no obstant això, és necessari repensar la missió de la universitat, que, en els últims anys, s’ha especialitzat excessivament», ha assenyalat. A més, entre els problemes que allunyen als estudiants universitaris de les humanitats, Petranovich ha apuntat a la soledat, la individualitat i a l’abús de les tecnologies.

Les humanitats com a ajuda a la direcció d’empreses
La formació humanística pot ajudar en la direcció d’empreses –assegura Petranovich-, en la mesura en què ofereix perspectives diferents als problemes. «Les persones formades en humanitats no solament són més productives, també més felices i tenen menys por a assumir riscos», segons ha afirmat l’expert. D’ací la importància a incrementar la formació en ètica empresarial, ha insistit. «Els líders empresarials canviarien la seua perspectiva si conegueren millor la història», ha posat com a exemple.

En aquest sentit, el professor d’Organització d’Empreses de la Universitat de València Manuel Guillén, ha informat d’un programa d’innovació educativa de la Facultat d’Economia l’objectiu de la qual és formar als futurs professionals amb ètica. Per a això, formen al professorat per a donar una perspectiva més ètica en les matèries impartides en la Facultat i així poder formar a futurs professionals de l’àmbit de l’economia i l’empresa amb criteris no solament econòmics sinó també ètics i humans. 

YouTube Preview Image

Notícia publicada: 28/02/2019