Inici / Notícies
NOTíCIES

Presentat a València l’Institut d’Experts en Prevenció de Blanqueig de Capitals

Els auditors de comptes, fiscals i comptables han tingut una nova oportunitat d’acostar-se a les últimes actualitzacions sobre la prevenció del risc en blanqueig de capitals i delictes fiscals. Ha sigut a través de la segona jornada sobre aquesta temàtica que s’ha realitzat en ADEIT i que ha presentat el professor de la Universitat de València Gregorio Labatut qui, al seu torn, ha realitzat la presentació oficial del primer Institut d’Experts en Prevenció de Blanqueig de Capitals a València (INBLAC), del que és president d’Honor.

L’INBLAC, que associa a professionals, docents i investigadors de la prevenció del blanqueig de capitals i el finançament del terrorisme, té com a principal objectiu actuar com a interlocutor enfront de les autoritats competents com el SEPBLAC i fomentar la certificació professional i oferir formació continuada als professionals del sector.

El principal problema en la prevenció del blanqueig de capitals són els paradisos fiscals, ja que és un lloc en el qual es pot blanquejar els diners sense saber la procedència dels fons
En aquest sentit, l’INBLAC comptarà amb un llistat de professionals experts en la prevenció de blanqueig de capitals que compliran les obligacions que imposa la llei per a fer front al blanqueig de capitals. Així ho ha explicat el president d’honor del INBLAC, el professor Gregorio Labatut.

Formació en prevenció de blanqueig de capitals
Aquesta jornada, homologada per l’Institut de Comptabilitat i Auditoria de Comptes (ICAC) amb 8 hores de formació obligatòria per a auditors de comptes ha repassat la posició de l’auditor davant el blanqueig de capitals i la nova directiva 2015/948/UE.

Com ha apuntat Labatut, el principal problema en la prevenció del blanqueig de capitals són els paradisos fiscals, ja que és un lloc en el qual es pot blanquejar els diners sense saber la procedència dels fons. Per açò, aquestes jornades són «essencials» per a la formació en la prevenció de blanqueig de capitals i així que els professionals puguen detectar qualsevol activitat il•lícita, ja que moltes d’elles poden derivar en delictes penals.

Notícia publicada: 29/09/2015