Inici / Notícies
NOTíCIES

Una jornada abordarà els principals reptes per a lluitar contra la discriminació sexual

Encara que existeix una maduresa democràtica i solidària en la ciutadania espanyola, la discriminació s’incrementa, normalment, en els espais laborals en els quals predominen certes actituds masclistes
Amb el principal objectiu de sensibilitzar als membres dels cossos de seguretat de l’Estat en matèria de lluita contra la discriminació, amb particular atenció a les conductes discriminatòries per raó de l’orientació sexual i la identitat de gènere, divendres que ve, 31 de maig, la Facultat de Dret de la Universitat de València acollirà la Jornada sobre Policia, Diversitat i Dret: els Reptes Actuals. Una jornada que, gestionada per ADEIT, analitzarà els principals reptes davant conductes discriminatòries en la ciutadania. Una discriminació que s’agreuja en espais professionals amb existències de cossos de seguretat de l’Estat.

Així ho explica el codirector de la jornada, el professor titular de Dret Internacional Públic i Relacions Internacionals de la Universitat de València, Roberto Pérez, qui indica que, encara que existeix una maduresa democràtica i solidària en la ciutadania espanyola, la discriminació s’incrementa, normalment, en els espais laborals en els quals predominen certes actituds masclistes.

En aquest sentit, el cort conservador de molts estaments de seguretat de l’Estat fa, segons afirma Pérez, que la normalització de les diferents orientacions sexuals en les forces i cossos de seguretat siga més lenta que en la societat en general, ja que «encara sorprèn quan un policia manifesta que no és heterosexual».

Mesures escasses per a prevenir comportaments discriminatoris

Les mesures que s’estan aplicant per a prevenir els comportaments discriminatoris en la societat són escasses
En l’actualitat, les mesures que s’estan aplicant per a prevenir els comportaments discriminatoris en la societat són «escasses i això a pesar que el paper dels cossos policials en aquest camp és essencial com primers garants de l’exercici dels drets i llibertats dels ciutadans», com reivindica el codirector d’aquesta jornada.

En aquest sentit, entre els principals reptes que ha d’afrontar l’acció policial espanyola per a atendre a la diversitat i al compliment dels drets ciutadans, Pérez precisa que «s’ha d’actuar des dels inicis mateixos de la formació dels membres dels diferents cossos policials. Aquest és el principal repte. Qualsevol treballador de policia hauria d’estar capacitat per a atendre a qualsevol persona de la mateixa manera, amb independència del seu color, raça, ètnia, religió, edat, identitat, gènere o orientació sexual». Aquest és, afirma Pérez, un objectiu «perfectament realitzable» i que «s’està arribant a en molts estats de la Unió Europea  amb èxit, contribuint d’aqueixa manera a crear cossos policials moderns, més propers i sensibles amb les demandes dels ciutadans d’una societat diversa».

Aquesta jornada s’enquadra en el marc de les activitats de difusió i formació del títol de Ciències de la Seguretat, de l’Institut de Drets Humans de la Universitat de València , de la Facultat de Dret i de l’Associació de Policies Gais i Lesbianes (GAYLESPOL).

Més informació i inscripció a la jornada en:
http://congresos.adeituv.es/policia/ficha.es.html