Inici / Notícies
NOTíCIES

Les novetats de la nova Llei de Contractes del Sector Públic en unes jornades d’ADEIT

El passat 9 de novembre de 2017, es va publicar en el Butlletí Oficial de l’Estat la nova Llei de Contractes del Sector Públic. Aquesta llei introdueix canvis substancials en l’àmbit de la contractació pública, eina que pot contribuir al desenvolupament de polítiques estratègiques tant de la Unió Europea com dels seus estats membres, en el marc del mercat únic i del principi d’igualtat d’oportunitats reconegut en els tractats fundacionals de la Unió Europea.

Donada la importància de l’aprovació d’aquesta llei, la Fundació Universitat d’empresa juntament amb la Universitat de València, amb l’homologació per part de l’Institut Valencià d’Administració Pública i amb la col·laboració de Broseta i Cuatrecasas, organitza unes jornades l’objectiu de les quals és formar als poders adjudicadores i a altres entitats del sector públic, donant a conèixer tots els nous aspectes introduïts per la norma. Per a això, estan programades un total de sis jornades que comptaran amb professors, funcionaris en institucions públiques i professionals de reconegut prestigi experts en la matèria. Totes elles es desenvoluparan els dimarts a la vesprada des del pròxim dia 9 de gener fins al 13 de febrer.

Estan programades un total de sis jornades, que se celebraran tots els dimarts des del pròxim 9 de gener fins al 13 de febrer, amb professionals jurídics de la Universitat i d’altres institucions públiques

La primera sessió se celebrarà el dimarts 9 de gener, de 15.30 a 20 hores, en la qual intervindran Alberto Palomar, magistrat i professor titular de Dret Administratiu de la Universitat Carlos III de Madrid; Ramón Terol, professor titular de Dret Administratiu de la Universitat d’Alacant; Josep Ortiz, advocat de Gómez-Acebo i Pombo i professor associat de Dret Administratiu de la Universitat de València i Ana Bueno, cap de Serveis de Compres de la Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic. Tots ells tractaran algunes de les novetats que presenta aquesta nova normativa.

Més mecanismes contra el frau
Aquesta nova legislació reconeix com a novetat el principi d’integritat, contemplat en l’article 1.1. de la pròpia llei, que persegueix que la contractació pública es realitze amb honestedat i amb respecte a l’interès general. S’introdueixen així mecanismes contra el frau, la corrupció i el favoritisme en la contractació pública, per la qual cosa s’incrementen les obligacions de transparència, i queda regulat, per primera vegada, el conflicte d’interès el que afavoreix la professionalització de les taules de contractació, i en general, els agents que participen en el procés de contractació pública.

Així mateix, aquesta ordenança afavoreix la contractació de xicotetes i mitges empreses, a través de la contractació per lots amb caràcter general, la qual cosa inverteix la regla que fins a l’aprovació de les directives existia a Espanya. D’altra banda, s’introdueix en el marc de l’estratègia en la contractació l’obligatorietat de contemplar criteris socials, mediambientals i d’innovació, sempre que aquestes tinguen relació amb la matèria contractada. També es tindrà en compte la utilització de noves tecnologies per a afavorir l’agilitat i seguretat en la contractació.

Més información: Jornades sobre les novetats de la Contractació en el Sector Públic

Notícia publicada: 05/01/2017