Inici / Notícies
NOTíCIES

Estudiants de Farmàcia demostren la seua creativitat empresarial en la jornada d’emprenedors

La pèrdua de pes de forma creativa a través d’activitats esportives i cursos de cuina, la distribució de màquines expenedores de fruita fresca o l’assessorament dietètic a grups de població amb problemàtiques especials són algunes de les originals idees empresarials desenvolupades pels estudiants de la Facultat de Farmàcia durant la jornada de motivació empresarial celebrada aquesta setmana en el campus de Burjassot-Paterna.

La jornada, que va dur per títol Tu pots emprendre!‘ i que va ser organitzada per ADEIT a través de la Càtedra de Cultura Empresarial amb el finançament de la Caixa, va reunir a prop d’un centenar d’estudiants d’últims cursos de Farmàcia, Nutrició Humana i Dietètica i Ciència i Tecnologia dels Aliments.

Al llarg de la sessió, a més de proposar i desenvolupar la seua pròpia idea de negoci a través d’una dinàmica per equips, els estudiants van tenir l’oportunitat de conèixer la trajectòria de dues ex alumnes que, després d’acabar els seus estudis en Farmàcia, van decidir apostar per la creació de la seua pròpia empresa.

“L’única cosa que em diferencia a molts de vosaltres és una cosa: el temps, 25 anys”, va dir el president de RNB als estudiants de la Facultat de Farmàcia, als que va animar a posar en marxa la seua pròpia empresa

Juana Bocobo, directora general de l’empresa Noir Style, dedicada a la comercialització de cosmètics pensats i dissenyats específicament per a la pell negra i fosca, va explicar que la seua idea d’empresa va sorgir d’una necessitat, d’un buit en el mercat: “malgrat l’augment de la població negra o mulata en el nostre país, pocs són els laboratoris que comercialitzen línies de cuidats específics per aquest grup de població”. D’altra banda, Raquel Íñiguez va explicar la seua experiència com gerent d’una para farmàcia i òptica de la franquícia Farmalent, al mateix temps que va animar als estudiants que, a pesar de les dificultats, s’atrevisquen a dur avant les seues idees de negoci.

A més, durant la jornada, el personal del Departament d’Ocupació d’ADEIT va explicar als assistents les diferents oportunitats que la Universitat de València posa a l’abast dels universitaris per a facilitar-los la creació d’empreses.

Vicente Ruiz, durante su conferenciaNo cal ser excepcional per a emprendre
Vicente Ruiz, president de RNB y de la Càtedra de Cultura Empresarial va ser l’encarregat d’oferir la conferència inaugural d’aquesta jornada, al llarg de la qual va animar als estudiants a plantejar-se l’opció d’engegar el seu propi negoci per al que -va dir- no és necessari tenir cap característica especial. “No és necessari ésser brillant ni tenir un pare milionari per a emprendre; l’única cosa necessària són les ganes i estar plenament convençuts del vostre objectiu“, va assenyalar Vicente Ruiz, l’empresa del qual factura 100 milions d’euros anul·les i compteamb més de 500 treballadors en plantilla.

“L’única cosa que em diferencia a molts de vosaltres és una cosa: el temps, 25 anys”, va dir el president de RNB als estudiants de la Facultat de Farmàcia, als quals va responsabilitzar del seu propi futur. “Teniu més oportunitats que mai, les noves tecnologies han revolucionat la possibilitat de crear negocis, teniu entitats com ADEIT que us poden ajudar. Si no empreneu és perquè no voleu”, va concloure Vicente Ruiz.

Notícia publicada: 30 d’octubre de 2013.