Inici / Notícies
NOTíCIES

La ment de l’innovador serà el tema central d’un taller pràctic en la Universitat

Incorporar la innovació en una empresa s’ha convertit en una aposta segura per obtenir rendibilitat i avantatge enfront de la competència. Per aquest motiu, la Càtedra d’empresa Familiar de la Universitat de València ha organitzat un taller pràctic per aprendre a aplicar tècniques d’innovació i crear noves oportunitats de negoci. «En un entorn hostil i d’alta intensitat competitiva és imprescindible treballar en pro de la innovació com a valor diferencial», explica el catedràtic del Departament de Direcció d’Empreses ‘Juan José Renau Piqueras’ de la Universitat de València i director d’aquest taller, César Camisón. «La innovació –afegeix- és sistèmica i requereix una mescla d’innovacions tecnològiques en procés i en producte, així com innovació en servei, distribució i màrqueting».

Crear solucions innovadores, adquirir enfocaments d’anàlisis diferents per a la consecució d’objectius i aprendre a conceptuar nous models de negoci, identificant i definint buits de demanda, són els objectius principals d’aquest taller, que es desenvoluparà en la Facultat d’Economia els dies 8, 11, 15, 22 i 25 de juny i que tindrà una durada de 24 hores.

El curs serà impartit per Tomás González, professor titular del Departament de Direcció d’Empreses de la Universitat de València i delegat del Rector per al Pla Estratègic. Tomás González és especialista en pymes i empresa familiar, disseny organitzatiu i lideratge directiu i compta amb àmplia experiència professional en empreses com Carrefour i Mercadona.

La importància de la pràctica
El curs, de marcat caràcter pràctic, combina sessions teòriques amb altres dedicades a l’anàlisi i la presa de decisions en un simulador: «Aquesta metodologia facilita un aprenentatge més ràpid i profund dels conceptes i es desenvoluparà a través d’un joc de simulació estratègica sobre la plataforma BOSS (Blue Ocean Strategy Simulation)», explica César Camisón.

A més, amb aquesta metodologia –subratlla el director del taller- es pretén que l’alumne desenvolupe competències personals i professionals a través del treball dins d’un equip multidisciplinari amb diferents estils cognitius. Com declara Camisón, el treball en equip és una «eina fonamental» en el treball del directiu actual. Per això –afegeix- les discussions a l’aula i l’intercanvi d’opinions entre els participants són essencials per a un complet aprofitament del curs.

Sota el nom «La ment de l’innovador», el taller està dirigit a directius, empresaris i consultors interessats a adquirir noves competències en gestió de la innovació i a desenvolupar el seu pensament creatiu. Així mateix, també està enfocat a emprenedors, a gestors de projectes R+D+I i d’instituts tecnològics o centres d’innovació que estiguen mentalitzats en la necessitat de pensar en termes de gestió per treure el màxim fruit a la seua labor cientificotècnica i a estudiants i graduats interessats a adquirir noves experiències en el camp de la innovació.

Més informació i inscripcions:
Taller pràctic: “La ment de l’Innovador”.