Inici / Notícies
NOTíCIES

L’àrea d’economia de la Universitat de València, una de les millor posicionades en el Rànquing

«L’àrea d’economia i empresa de la Universitat de València es troba entre les 200 primeres universitats millor posicionades en el Rànquing de Xangai, la tercera a Espanya». Així ho ha destacat el degà de la Facultat d’Economia de la Universitat de València, José Manuel Pastor, un dels investigadors i ponents de l’última jornada que ha celebrat l’Institut Valencià de Recerques Econòmiques (Ivie) en ADEIT sota el títol ‘Rànquing i sistemes d’informació universitària a Espanya: Estat de la qüestió i millores possibles’. Pastor ha volgut destacar aquesta dada per explicar que en aquest tipus de rànquings les universitats espanyols destaquem per àrees específiques, però «mai podrem estar entre les cent primeres» perquè el 60 per cent del pes en aquests rànquings depèn del prestigi reputacional de les mateixes, com, per exemple, comptar amb Premis Nobel entre els docents, alguna cosa que les universitats espanyoles manquen.

Es important que la Universitat de València aparegui en aquests rànquings i ben posicionada «perquè ens estimula a millorar»
José Manuel Pastor
Aquesta idea també l’ha defensat el professor i investigador Elías Sanz de la Universitat Carlos III que també ha apostat per la importància de «rendibilitzar l’esforç» i seguir millorant les àrees en les quals les universitats espanyoles vagin destacant.

Una bona posició ens estimula a millorar
Pastor ha advocat per la importància que la Universitat de València aparegui en aquests rànquings i ben posicionada «perquè ens estimula a millorar», encara que ha subratllat la dificultat de mesurar els resultats, ja que moltes vegades el que ofereixen els rànquings «no és el que volem mesurar, sinó el que podem mesurar perquè hi ha variables que no tenim».

En aquest sentit s’ha postulat el rector de la Universitat de València, Esteban Morcillo ˗que ha inaugurat les jornades al costat de Francisco Pérez, catedràtic d’Anàlisi Econòmica de la Universitat de València i director de recerca de l’Ivie. El rector ha explicat que les universitats són institucions molt complexes i enormement heterogènies. És en aquesta diversitat on radica la dificultat, en moltes ocasions, de tenir uns índexs de mesurament que puguin ser comparables.

La jornada s’ha estructurat en diferents taules rodones en les quals s’han avaluat els avanços i limitacions de la informació universitària disponible i les propostes factibles de millora en aquest terreny, l’anàlisi de la situació de les universitats espanyoles en els rànquings i el valor i utilitat dels mateixos i les seves possibilitats de millora.

Notícia publicada: 22/09/2015