Inici / Notícies
NOTíCIES

Despertar l’actitud emprenedora en l’aula, objectiu d’Idees MOTIVEM en equip

Convidar al professor universitari a que introduïsca fórmules de motivació que desperten en els alumnes la capacitat emprenedora és l’objectiu d’Idees MOTIVEM en equip. Així ho han explicat els membres de la comissió tècnica que les valora, el consultor Ismael Abel i el professor de Direcció d’Empreses de la Universitat de València José Manuel Comeche, durant els tallers pràctics de la seua presentació als

professors participants en les cinc edicions de l’Escola d’Estiu per a Professors Motivadors de l’Esperit Emprenedor.

Aquests professors seran els encarregats de motivar als estudiants de la Universitat de València perquè generen idees emprenedores. Els Premis MOTIVEM són un recurs addicional per a enfortir al professor en l’aula. «Creiem que el professorat, a més de generar coneixements específics i inserir aqueixos coneixements en els alumnes, poden despertar actituds més emprenedores i açò és el que també motiva al professor», explica Ismael Abel.

Motivació en l’aula
Aquest concurs compta amb el suport de la Generalitat Valenciana i de la Fundació Bancaixa. A través seu es reconeixerà l’esperit emprenedor de professors i estudiants universitaris en l’aula amb una dotació global de 9.000 euros.

Serà fins al pròxim 14 de març quan els professors tindran de temps per a formar equips d’entre quatre i sis estudiants i inscriure’ls en el concurs. El termini per al desenvolupament de les idees finalitzarà el 23 de maig. La millor d’aquestes idees serà premiada amb la quantitat de 4.000 euros. A més, s’atorgaran un segon i tercer premi, amb 3.000 i 2.000 euros respectivament.

«No es tracta tant de crear projectes de molta qualitat, la base fonamental d’aquests premis és que es presenten molts projectes d’emprenedoria en l’aula. Es tracta d’un concurs d’idees», remarca Abel. En aquest sentit, comenta Ismael Abel, que la persona que més pot influir en l’alumne perquè s’implique en iniciatives emprenedores és el professor.

A través de les eines amb les quals es dota al professor participant en l’Escola d’Estiu, aquest pot ajudar a l’alumne a identificar un projecte innovador, al fet que resolga una necessitat específica o al fet que aprofite una oportunitat real. «Aqueixa màgia de crear alguna cosa i de portar-ho a la pràctica és el que volem despertar amb aquest concurs d’idees», explica Ismael Abel.

Notícia publicada: 05/02/2014