Inici / Notícies
NOTíCIES

Els contractes de treball esportiu podran suspendre’s amb la paralització de les competicions

La pandèmia per COVID-19 ha plantejat nombroses qüestions en l’àmbit de l’esport professional i no professional. Algunes d’elles es prolongaran en el temps i conformaran realitats que obligaran a reconfigurar el model de regulació. L’anàlisi d’alguns d’aquests canvis en el món del futbol, com les novetats en la normativa de la FIFA i de la Real Federació Espanyola de Futbol o els contractes dels esportistes professionals i la seua projecció sobre les temporades posteriors han sigut els principals temes que ha abordat el webinar ‘Futbol i COVID-19’ que ha organitzat la Fundació ADEIT amb el suport de la Facultat de Dret de la Universitat de València i la col·laboració de FIFA i la Real Federació Espanyola de Futbol (RFEF).

El futbol, després de l’aturada causada pel coronavirus, va iniciar la seua pròpia ‘desescalada’ a Espanya a partir del 4 de maig de 2020, quan van quedar autoritzats els entrenaments individuals dels esportistes professionals i federats com a primer pas per a reprendre una xicoteta pretemporada abans de l’inici de la competició a porta tancada a partir del 8 de juny de 2020.

Remedios Roqueta, catedràtica de Dret del Treball i de la Seguretat Social i codirectora del Màster Propi en Dret Esportiu de la Universitat de València, ens ha detallat algunes de les directrius que proposa la FIFA sobre com els clubs i els seus empleats (jugadors i entrenadors) haurien de modificar la seua relació laboral en el període en què estiga suspesa una competició a causa de COVID-19. En aquest sentit, subratlla que, com indica la FIFA, els contractes de treball esportiu podran «suspendre’s» durant la paralització de les competicions.

Encara que, com ha remarcat, perquè el futbol en el seu conjunt avanç després de la pandèmia, totes les parts haurien de seguir les seues recomanacions respecte a l’ampliació dels contractes amb data de venciment pròxima i a l’ajornament dels nous contractes, especialment si es produeix un solapament de temporades.

Ací, les principals directrius que proposa la FIFA:

El webinar també ha abordat les novetats que introdueix el Reial decret llei 15/2020, de 21 d’abril i, de conformitat amb el nou esquema, la Real Federació Espanyola de Futbol podrà comercialitzar directament els drets audiovisuals de les competicions d’àmbit estatal que organitze, tant masculines com femenines.

Aquest webinar està vinculat al Màster Propi en Dret Esportiu de la Universitat de València que, aquest curs acadèmic, començarà la seua desena edició.

Notícia publicada: 29/06/2020